Kaleidescape Video

Kaleidescape

“The Gold Standard For The Silver Screen”.

HET ENCORE SYSTEEM

“THE ULTIMATE IN VIDEO AND AUDIO FIDELITY”
Het Kaleidescape Encore systeem is ideaal voor de filmliefhebber die alléén genoegen neemt met de allerbeste video- en audiokwaliteit uit de Kaleidescape Movie Store. De liefhebber die zoekt naar 4K Ultra HD of high-dynamic-range video (HDR). Met de onderdelen van het Encore Systeem stelt u het systeem samen dat geschikt is voor elke woning en elke filmcollectie. Dit is het beste systeem voor grote 4K Ultra HD televisies en projectiesystemen met de laatste generatie AV systemen. Voor uw DVD’s en Blu Ray schijven is een diskserver voorhanden.

 

HET PREMIERE SYSTEEM

“DELIVERING A TRULY INCREDIBLE HOME THEATER EXPERIENCE”
Het klassieke Kaleidescape Premiere Systeem is ontworpen om het ultieme home theatergevoel te bewerkstelligen. Op maat voor high end AV multiroom systemen van elke omvang. Één zone of vijftig ? 100 Blu Ray’s of 5000 ? Geen probleem. De meest tot de verbeelding sprekende AV systemen ter wereld hebben Kaleidescape in het hart van de installatie.
In de loop van 2017 zullen de twee bovengenoemde systeem een koppeling gaan krijgen waardoor de twee systemen naadloos kunnen communiceren. Door ingewikkelde filmrechten en veiligheidseisen vanuit de filmindustrie laat dit zich nog even op zich wachten.

 

STREAMING VS EIGEN OPSLAG

Streaming services als Netflix, Pathé Thuis, Videoland zijn erg populair en betaalbaar. Streaming videoservices kunnen helaas maar een maximale bitrate aan van 5 tot 8 Mbps voor HD. De data die door een Blu Ray wordt gegenereerd is 40 Mbps ! De hoeveelheid data wordt dus gereduceerd to 20  procent van het origineel.
Met 4K/ UHD is het nog interessanter: daar wordt maar 15 procent van de originele 100Mbps gebruikt voor streaming !

Die beperking ligt overigens bij de streaming service en niet bij uw internet provider.

Bij de audioformaten wordt bij streaming max 512 Kbps gebruikt, de bitstream van de loslless audioformaten van disks en downloads kan oplopen tot 24,5 Mbps.Een enorm verschil en zonde van al die dure speakers en versterkers. Een goede uitleg over deze materie vindt u hier.

Iedereen die onlangs een bioscoop heeft bezocht, weet hoe 4K (of zelfs 8K) er op een groot scherm uit kan zien. Met de Kaleidescape Strato is dit ook voor uw Home Cinema mogelijk.

Advies nodig ?

Of u nu een architect, technisch- of facilitair manager, projectontwikkelaar,IT specialist of elektricien bent, met Kaleidescape brengt u uw uw project op een hoger plan. Veel van de producten die AVA levert zijn bestemd voor systeem integrators, audio- video specialisten en of custom installers. Voor advies of nadere uitleg kunt u altijd contact met ons opnemen.