Gray Movie

Gray

Wie en wat is GRAY

GRAY is een nieuwe Nederlandse fabrikant die nog eens goed gekeken heeft naar het concept “inbouwluidspreker”. Veel AV integrators vallen terug op inbouwluidsprekers van traditioneel ontwerp. GRAY bedacht dat het slimmer is om eens te kijken naar inbouwarmaturen van designverlichting. Op basis van die vormfactor en maatvoering ontstond het huidige aanbod. Er werd ook besloten om de productie en design in resp. Nederland (armaturen en grilles) en Duitsland (speaker ontwerp) plaats te laten vinden. Het eindresultaat is een Europees kwaliteitsproduct in een markt die gedomineerd wordt door Chinese massaproductie.

Wat maakt GRAY bijzonder ?

De lijn waarmee GRAY nu deze drukbezette markt betreedt is gebaseerd op een trimless inbouwarmatuur voor montage in plafond of wand. Nadat het stucwerk is afgewerkt wordt de speaker geplaatst en aangesloten. De methode van plaatsen is identiek aan die van veelgebruikte trimless inbouwspots van o.a. Maretti, en hebben bovendien dezelfde maatvoering.

Om het laag vorm te geven is een passieve subwoofer verkrijgbaar. Die kan boven het plafond geplaatst worden en via een flexibele slang wordt het geluidsbeeld aangevuld. Die slang komt uit in een baspoort die er hetzelfde uitziet als de andere speakers.

De huidige lijn bestaat uit twee speakers: De GRAY C50 met een zaagmaat van 14,5 x 14,5 cm en de GRAY C40 met een zaagmaat van 11,5 x 11,5 cm. De speakers zijn verkrijgbaar in een witte en een zwarte uitvoering.

Het geheel wordt gecomplementeerd door de GRAY S80 bandpass subwoofer die leverbaar is met een baspoort in de maat van de gebruikte speaker.

Aansluitmogelijkheden

De luidsprekers zijn op veel verschillende manieren goed aan te sturen en te combineren met populaire muzieksystemen als Sonos en Bluesound. Wij raden het gebruik van DSP versterkers aan om de frequentiekarakteristiek van de ruimte te compenseren voor optimaal luistergenot. Wij kunnen u van dienst zijn bij het samenstellen van het optimale systeem voor elke ruimte.

Architecten en interieurarchitecten

In de huidige tijd ontkomt de architect, interieurontwerper, bouwkundig specialist of projectontwikkelaar niet aan de eisen die de moderne woning op AV en IT stelt aan het ontwerp en infrastructuur. Vaak wordt te laat beslist waar de TV moet komen, de inbouwluidsprekers en de noodzakelijke bekabeling voor deze voorzieningen. Het is dus van groot belang dat op tijd een AV/IT specialist gaat meedenken over de totstandkoming van uw droompaleisje.

Voor advies of nadere uitleg kunt u altijd contact met ons opnemen.